strona główna - Pieczeń rzymska na ciepło
Pieczeń rzymska na ciepło
wstecz
SKŁADNIKI:
• oliwa z oliwek
• ziemniaki
• Pieczeń Rzymska firmy Kabanos
• sos chrzanowy
• sałata lodowa
• pomidorki koktailowe
• czerwona cebula
• żółta papryka
• świeży tymianek
• szczypiorek
• pieprz i sól
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki kroimy w talarki, smarujemy oliwą, posypujemy tymiankiem i grillujemy, podajemy udekorowane szczypiorkiem.
Pieczeń kroimy w plastry i podgrzewamy na grillu, podajemy z sosem chrzanowym.Sałata: umytą pod zimną wodą czerwoną celbulę kroimy w piórka.
Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Sałatę lodową dzielimy na kawałki, żółtą paprykę kroimy na kawałki i podsmażamy na grillu.
Całość mieszamy z sosem winegret, doprawiamy solą i pieprzem. SMACZNEGO!
wstecz